Известие

Collapse
No announcement yet.

мнения за алфа 146 1.6ts 120hp

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• мнения за алфа 146 1.6ts 120hp

Така, Първо здравейте колеги.За първи път пиша във форума.Мисля да си купувам алфа ромео 146 1.6ts 120hp 99година. Малко помощ няма да ми е излишна от вас.Моля всички, ако някой е карал такава кола или има такава да пише съответно впчатленията си както така и разочарованията си , говоря за мотор(този който посочих) сполучлив ли е скъпи ли са частите как е поведението и на пътя , разход ,комфорт ,динамика абе общо взето всичко за количката. И също така на тази алфа за която ви говоря не пише колко кубика е отдзад.. как мога да проверя дали не ме лъжат вместо да е 1.6 да е 1.4 видях че си говорихте за някъкви номера на но почти нищо не ми е ясно.Благодаря предварително колеги

VIN номера го има на алуминиевата табелка под предния капак.
    Започва с ZAR******.
    Може да го провериш в базата данни за италиански коли ePER в някой сайт или да си я изтеглиш.
    Търсачката върши работа. Има много информация за тези коли.
    Успех с покупката!
    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

ми...между 120 и 103 коня определено би трябвало да можеш да го усетиш
      иначе....аз бих търсил 1.8ца мотор
      1.6цата ми е малко спряла в определени моменти
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

и ти ли имаш 1.6 тс колко е разхода ти?(ако си засичал) .Аз съм карал само 1.6 тс и сякаш добре беше мотора..ама то пак трябва да се закачи на елкон за да се видят евентуални грешки.

Comment

speeder мерси за инфото сега ако някои си каже и мнението за колата както посочих по горе ще е супер

Comment

Колега, тези неща са писани многократно.
            Като цяло колата гори 11+ градско, частите са и скъпи и според мен не е за първа кола. Визията е чудесна, но е сложна за подръжка и си изисква средства. Ако твърдо си решил 145/6-ца търси JTD ако не си вземи Фиат Пунто - чудесен автомобил за първа кола.

За цените на частите има стикната тема и можеш да направиш справка.
            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
            Opel Astra J GTC

Comment

Не знам какво чак толкова е лошо в една 146 1.6 1999 г. 120 к.с. Колата е с новия фейслифт и е чудесна. Ако попаднеш на читав екземпляр, няма да даваш грешни пари...а и динамиката на колата си е съвсем прилична....
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
              Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

дс

е добре колеги с колко са по скъпи частите на Алфа от колкото на другите коли всеки с това ме плаши,дайте някой пример(марка с марка) и кои са най-често сменяните части на алфа (в общ план)

Comment

ееееее, колега, попрочети малко теми, особено в този раздел и в общ технически е изписано доста, има и цени на части
                  айде и да се похвалиш
                  166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                  x145 1.6 boxer

Comment

Предполагам, че това ще ти е първата кола, като гледам в профила ти че си на 18.
                    В сравнение с Фиат Пунто - свещи 20-30 лв и кабели 60-80 лв, при Алфата свещи 200 лв кабели още 200 лв.
                    Разните дребни неща като съединител са х2 за Алфата, разхода е поне 2-3 литра повече, термостат е поне 2-3 пъти по скъп. Ходовата част е евтина и на двете, като на Алфата е в пъти по здрава.
                    По двигателя обаче нещата са различни - данъка на алфата ще ти е към 160-200 лв годишно, абе прави си сметка, а Пунтото ако е под 100 к.с. ще е 30-40 лв.

Ако изкарваш добри пари, съм твърдо за Алфата, освен ако Пунтото не е ГТ.
                    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                    Opel Astra J GTC

Comment

еми ще се моля да не се чупят скъпите части и колега казваш че свещите че ми излязат 200лв (на колко време се сменят и как да разбера дали някоя от свещите ми не работи).Апък има и свещи за 15.80 също ще вършат работа нали все пак ако нямаше да вършат нямаше да се произвеждат.Незнам какви са тези 200 лв.

Comment

Първоначално публикувано от vankichaaaa Покажи съобщение
                        и ти ли имаш 1.6 тс колко е разхода ти?(ако си засичал) .Аз съм карал само 1.6 тс и сякаш добре беше мотора..ама то пак трябва да се закачи на елкон за да се видят евентуални грешки.
                        Разхода ми в града е бил всичко между 8 и 16...
                        В София обикновено 10...

Извън града 6.5-8..зависи колко я натискаш.Но моята е с чип и харчи малко по-малко

Бтв аз си сложих свещи бош за 60лв със смяната...и си е екстра вече 20,000км.Не е задължително да слагаш свещи по 200лв
                        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Забравих ад добавя, че първоначалното обслужване на колата започва от 500 лв и може да стигне 1000 без проблем.

За Добрич не знам как са ви сервизите, но ще ги научиш.

Като цяло ако си решил да я взимаш, се мятай, а пък после ще я мислиш, но имай в предвид, че колата изисква минимум 100 лв на месац без горивото. В т.ч. данък, преглед, каско и Г.О. но това е за всяка кола, така че избери я внимателно, поне има доста солиден избор на пазара в момента. Закарай я на сервиз задължително преди покупката.
                          "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                          Opel Astra J GTC

Comment

как 100 лв на месец те данъците прегледите каското и г.о се плащат един път за цяла година.И като я закарам на сервиз ще я качат на елкон и ко толкоз ще разберат..(ако имаш впредвид сервиз(елкон))

Comment

Ами ще видят в какво състояние са ти свещи, бобини, кабели, дебитомер, термостат, лам.сонда - тия неща, ако ги смениш наведнъж отиват на 1 500лв, че и повече!

sigpic

Alfa Romeo 146 1.4 16V T.S 103 HP

Comment

Working...
                              X